Translate

пʼятницю, 7 серпня 2015 р.

ГЕОГРАФІЯ ДУМОК І ЗЕМЕЛЬ


ГЕОГРАФІЯ ДУМОК І ЗЕМЕЛЬ


Стишуємо кроки. На повні груди вдихаємо спокій із запахом солоного бризу, струшуючи на пісок інформацію про великий смог у Лондоні п'ятдесять другого. Вчора,  як про жорстокого вбивцю, британські газети про нього знову писали - давнє англійське приватне вселенське лихо. Для кожного дому найгіркіші власні сльози, найболючіша власна біда. 

Шумить поміж нами тільки море, виносячи на берег мушлі білі і чорні. Складаємо їх у торбинку - заберемо з собою. Закопуємося в молочний пісок, а поруч італійка оповідає про пляжі кольору рожевого фламінго. Туристи сувенірили на них екзотичну саб'ю і влада доступ до неї закрила. Шепотять віттям оливкові ліси і п'янить мозок мертіло. Сардинія. 


Нас наздоганяють кілометри чужих почуттів і думок у малюнках барселонських графіті. Дивуємося з простоти власного будинку Гауді, позбавленого мозаїчності і кучерявості його уславлених архітектурних форм. Каталонці організовано виходять на вулиці, вимагаючи незалежності від Іспанії, розмахують власними стягами. Cпівають пісень. Референдять.


Блукаємо художніми вуличками Мужена, якими дванадцять років ходив Пікасо. Вдихаємо аромати парфумерного Грасу. Піднімаємося у кактусово-агавове піднебесся Ез. Прованс Лазурове узбережжя відокремилося спокоєм і власними турботами від усього світу, попиваючи бордо і закусуючи блакитним сиром. Ніца запалює свічки, поминаючи загиблих французьких спортсменів.


Болгарія, Чорногорія, Італія, Хорватія, Греція, Іспанія, Франція... і вся інша приморська земля запрошує іноземців на власні узбережжя. Кожному своє: приїжджим - настроєвий відпочинок, аборигенам - радощі і клопоти мирного ритму життя. А москальську ординську кров вдовольняє лише війна. Загарбані "нашокримські" пляжі перетворено у зону відчуження. 

Стишуємо голоси, вшановуючи власних героїв... 

07.08.2015
https://www.facebook.com/pages/%D0%9E%D0%9B%D0%A3%D0%9A%D0%90/176567169149767

Немає коментарів:

Дописати коментар