Translate

вівторок, 7 липня 2015 р.

ПОГОДА

Не запитуйте в мене, що це, бо я й сама не знаю. Щось таке. Сприймайте це як історію одного дня smile emoticon

ПОГОДА


Змучені спекою як погоднім болем, жадібно, мов риби, хапаємо ротом спарене повітря в надії відчути свіжий подих гір. "Як гаряче тут, у вас", - бідкається, стікаючи потом африканець. "Як в Африці", - відповідає йому італійка. А він заперечливо махає руками і вигукує: "В Африці такої спеки нема!". Над розімлілою від високої температури землею, нависає, мов розтоплена дровами пічка, липневе небо.
Благання дощу світиться в очах кожного, кому в приміщеннях прохолодніше, ніж надворі. Бажання зливається у спільне хотіння і в променях яскравого пообіднього сонця спраглий грунт скроплює короткотривалий сліпий дощ. Прибитий спекою порох підіймається з асфальту вгору і, зміксований з вологим повітрям, утворює нову недихальну масу, що лише під вечір пробивається ледь вловимим вітерцем із гір.
Спрагу не вгамовують ні вода, ні соки, ні фрукти, ні морозиво. І аж ніяк не хочеться пити рятівний гарячий чай. Кава з філіжанки на два ковтки залишає по собі приємний післясмак і дарує надію на те, що невдовзі спека мине. А воно так і буде - погода найнепостійніша і найзрадливіша жінка. У неї багато залюблених, чимало нею невдоволених і немало тих, які мовчки сприйиають всі її примхи, розуміючи, що вона ось така.
Foto Lesia Olendii.На фото - "Любов сильніша за будь-які погодні примхи"

Немає коментарів:

Дописати коментар