Translate

середу, 2 грудня 2015 р.

"ЛЬВІВ. КАВА. ЛЮБОВ"

"ЛЬВІВ.КАВА.ЛЮБОВ"


Нова збірка письменниць Львівського жіночого літературного клубу, цього разу від Видавництва КСД "Львів. Кава. Любов" - вже у продажу. 
У книзі зібрано оповідання авторок, закоханих в давнє українське місто левів із його брукованими вуличками та легендарними ароматами кави. У збірці кохання у кавовому Львові постає з-під пера Наталії Гурницької, Галини Вдовиченко, Дари Корній, Вікторії Гранецької, Ольги Деркачової, Ірини Хомин, Ніки Нікалео, Тетяни Белімової, Любові Долик та Лесі Олендій. 


Моя творчість у ній представлена оповіданням "Італійський нащадок":

"... Відпочивали  у Львові "На бамбетлях". Відколи разом, у цю кав'ярню зазирали часто. І не лише через близкість до її квартири. Тут їм було добре. Йому загалом імпонувала атмосфера цього давнього українського міста, в серці якого почувався як на землі да Вінчі. Дихання рідної країни на львівській площі Ринок відчув ще до того як вона розповіла йому, що усі ці будинки зведені його земляками з півночі Італії. 
- Але ж ти не любиш великих міст, а Львів - місто-мільйонник, - заперечила Софія, коли він вперше зізнався їй у своїй любові до Львова.
У відповідь загадково усміхнувся: - Неважливо, скільки людей живе у цьому місті. І так, я справді не люблю великих міст. Але Львів... то є Львів - Фабіо зачудовано роззирався навкруг себе. 
- Тобто? - Не вгамовувалася Софія, вимагаючи чіткого пояснення його відчуттів. Її власні почуття до Львова були родовими, в'язали її з містом невидимими ниточками як дитя з мамою. Вона навіть далеко від нього, заплющивши очі, гуляла улюбленими вуличками, вдивляючись у театральний вир «Золотого лева». Шпорталася слухом за «Jazz…». Шурхотіла ногами по вкритих листяним кольоровим килимом алейках Стрийського парку. Підіймалася на Ратушу і птахом ширяла над дахівками старих львівських кам’яниць. Медитувала на біблійних персонажів із обличчями колишніх львів’ян Розенівських розписів у Вірменській церкві. Ностальгувала за богемною атмосферою давно не існуючого клубу «Лялька»...   
- Львів для мене - не велике місто, а місто, яке я люблю, не зважаючи на чисельність населення в ньому, - перервав її думки Фабіо.  
- І як давно ти зрозумів, що любиш не велике місто Львів, а Львів тому що це - Львів?
- З першого знайомства..."

Немає коментарів:

Дописати коментар