Translate

середу, 26 листопада 2014 р.

Момент для спілкування з Ошо

"Яка різниця, хто сильніший, хто розумніший, хто красивіший, хто багатший? Адже, зрештою, має значення тільки те, щаслива ти людина чи ні". (ОШО)

10 кращих порад від Ошо:


1. Люди сприймають все так серйозно, що це стає тягарем для них. Вчіться більше сміятися. Сміх такий же ж святий, як і молитва.

2. Кожна дія веде до негайного результату. Просто будьте пильні і спостерігайте. Зріла людина - той, хто спостерігав за собою і знайшов, що для нього правильно і неправильно; що добре і що погано. І завдяки тому, що він знайшов це сам, у нього є величезний авторитет: навіть якщо весь Світ буде говорити щось інше, для нього нічого не зміниться. У нього є власний досвід, на який він може опиратися, і цього достатньо.

3. Всі ми унікальні. Ніколи ні в кого не запитуйте, що правильно, а що неправильно. Життя - експеримент, під час якого слід з'ясувати, що правильно, що неправильно. Іноді, трапляється, вчините неправильно, але це дасть відповідний досвід, від якого тут же отримаєте користь.

4. Бувають моменти, коли Бог приходить і стукає у ваші двері. Це і є любов - Бог, який стукає у ваші двері. Через жінку, через чоловіка, через дитину, через любов, через квітку, через захід або світанок ... Бог може стукати мільйонами різних способів.


5. Бажання бути незвичайним - це дуже звичайне бажання. Розслабитися і бути звичайним - по-справжньому незвично.

6. Життя - це таємниця. Її не можна передбачити. Але є багато людей, яким хотілося б жити передбачуваним життям, бо тоді не було б страху. Все було б визначено, не виникало б сумнівів ні в чому.

7. Спочатку станьте усамітненим. Спершу почніть отримувати задоволення від самого себе. Спершу станьте таким справді щасливим, що не буде мати жодного значення, якщо ніхто не прийде до вас; ви повні, переповнені. Якщо ніхто і не постукає у ваші двері, то все одно все гаразлд - ви нічого не втрачаєте. Ви і не чекаєте, що хтось прийде і постукає у ваші двері. Ви вдома. Якщо хтось прийде до вас - чудово. Якщо ніхто не прийде - чудово. Тоді ви можете йти на відносини з іншими. Тепер ви можете робити це як господар, а не як раб, як імператор, а не як жебрак.


8. Якщо ти багатий не думай про це, якщо бідний - не приймай свою убогість всерйоз. Якщо ти здатен жити в світі, пам'ятаючи про те, що світ - це лише вистава, ти будеш вільним, тебе не торкнуться страждання. Страждання - результат серйозного ставлення до життя; блаженство - результат гри. Сприймай життя як гру, радій йому.

9. Сміливість - це рух у невідоме, незалежно від усіх страхів. Сміливість - це не безстрашність. Безстрашність приходить, коли ви стаєте сміливішим і сміливішим. Це вище переживання сміливості - Безстрашність; сміливість, що стала абсолютною. Але на початку різниця між боягузом і сміливцем не так вже й велика. Єдина відмінність в тому, що боягуз слухає свої страхи і підкоряється їм, а сміливець залишає їх осторонь і рухається далі. Сміливець йде у невідоме, незважаючи на всі страхи.

10. Ви змінюєтеся кожен момент. Ви - ріка. Сьогодні вона тече в одному напрямку і кліматі. Завтра - в іншому. Я жодного разу не бачив одного і того ж обличчя двічі. Воно змінюється. Воно постійно змінюється. Але треба мати проникливі очі, щоб це бачити. Інакше опускається пил, і все стає старим; здається, що все вже було.




Немає коментарів:

Дописати коментар