Translate

суботу, 3 грудня 2016 р.

СВІТ У ДОЛОНЯХ


Сьогодні - міжнародний день людей з особливими потребами. 

У моєму творчому доробку є оповідання "Світ у долонях" із таким героєм. Оповідання вийшло друком у літературно-художньому журналі "Дніпро" в грудні 2015 року з благословення Tanya Bilska. Цікаво те, що ідея оповідання народилася завдяки Orysya Yurkevych. Але задум опрацьовувався, якщо так можна сказати, ззаду наперід чи навіть зсередини, і в процесі в сюжеті і з'явився Анжело - внаслідок отриманої травми прикутий до інвалідного візка молодий чоловік.
Загалом оповідання про те, що й люди з обмеженими можливостями мають шанс на цікаве життя.
"Врешті Анжело спромігся зізнатися самому собі - йому бракувало її. Бракувало її розповідей. Нехай він навіть перечитуватиме їх стільки разів, що вивчить кожну з них напам'ять. Тієї Ельзи, яку він побачив у Падуї, його мозок егоїстично не приймав. А пам'ять відкидала цей спогад. Він хоче пам'ятати її здоровою та енергійною жінкою, спраглою до пізнання світу. Зайшов на її блог і сторопів з несподіванки. Вона знову писала.
"Життя - то не лише смачнющі солодощі, а й гіркі пілюлі. І навчитися ковтати гіркі пілюлі з усмішкою на вустах - мистецтво високого гатунку". (Я)
Сьогодні розповім вам, по яких таких далях без зв'язку мене носило майже рік... - Анжело читав її сповідь, а перед очима проносилася трагедія власного життя. Проти нього також зіграла його самовпевненість: якби, злітаючи з мототраси, відкинув від себе мотоцикл, а не тримався за нього як навіжений, не сидів би сьогодні в цьому клятому візку. - ... я й далі мандруватиму. Разом із вами. Розроблятиму маршрути, куди доступно добиратися тим, хто на візках. Бо й ви також можете дозволити собі це задоволення. Еге ж! Мандрівки "Світ у долонях" для кожного особливого, у кому живе дух мандрів... "

http://www.dnipro-ukr.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар