Translate

пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

ТОП-5 книжок, які розігріють ваші почуття

ТОП-5 книжок, які розігріють ваші почуття

Лютневі морози завжди важко сприймаються людьми. Ніби вже й до весни рукою можна дотягнутися, але все ж треба ще перечекати ці останні холоди. Щоб вам дуже сильно не дошкуляли морози пропонуємо п’ять книжок, які не дадуть змогу вам змерзнути й розігріють ваші почуття.
Наталія Гурницька "Мелодія кави в тональності сподівання"
___12
Наталія Гурницька у літературному 2014 році стала справжнім відкриттям – сучасна українська письменниця, своїм дебютним романом "Мелодія кави у тональності кардамону" довела, що ніжний і витончений український жіночий роман впевнено випереджає закордонних конкурентів. Один із лідерів за популярністю в Україні 2014 року за рейтингом ТОПів книгарень, він вимагав продовження. І сьогодні чарівна мелодія кави, що розповідає історію юної городянки, яка жила і кохала в місті Лева в середині позаминулого століття, зазвучить знову. У новій тональності – тональності сподівання…
Історія дівчини Анни, яку доля випробувала немов на гойдалках – то щастям з коханою людиною, то болем втрати усього. Єдине, заради чого живе тепер – дитина коханого, там під серцем, яке ще досі тримає любов в облозі. Чи здужає вона вгамувати біль утрати й навчитися жити без Адама, чи зуміє завершити чоловікові справи, чи відгукнеться її серце на знову почуту мелодію любові?
Ця книжка не залишить байдужим. Цей роман не забудеться, не зітреться з пам’яті, неодмінно торкнеться серця ніжними, мудрими словами, покличе до своїх сторінок лагідним теплом неймовірної історії про вічне кохання.
Леся Олендій "Гніздо горлиці"
____04
Фільм "Гніздо горлиці" став помітною віхою в українському кінопросторі й здобув минулого року декілька міжнародних та українських премій. Проте важливішою за нагороди стала піднята болюча тема сучасної масової жіночої еміграції на заробітки за кордон. Проблема ця соціальна, фінансова, й як наслідок, духовна.
Леся Олендій – українська письменниця та журналістка, яка народилася й виросла на Львівщині, а згодом вийшла заміж за італійця й переїхала жити до Італії. Вона не перестала писати українською, тож не дивно, що писати роман за сюжетом фільму довірили саме їй.
Покидаючи на два роки рідне гніздо – коханого чоловіка і вже дорослу донечку-студентку – Дарина вірила: з її поверненням у родині лише додасться щастя. Колись у дитинстві батько розповів малій Даринці про сизих горлиць, які будують свої гнізда лише там, де живуть щасливі люди… Дарина пишалася золотими руками свого чоловіка, красунею-донечкою. Заради них два роки тому вона покинула своє гніздо. І ось тепер повертається – з "єврами", зі спогадами, з болем в очах, з маленьким життям, що б’ється десь під серцем…


Немає коментарів:

Дописати коментар